Sú lesklé farby na vodnej báze dobré?

Zistite Svoj Počet Anjela

20. marca 2021

V posledných rokoch sa farby na vodnej báze, a najmä lesky, stávajú čoraz obľúbenejšími.



Zatiaľ čo mnoho dekoratérov stále uprednostňuje použitie lesku na báze oleja, rozdiel v kvalite sa určite zmenšil av niektorých aspektoch by sa dalo dokonca povedať, že na báze vody je lepšie.



To, že sú na vodnej báze, dáva lesku zjavnú výhodu, pokiaľ ide o vplyv na životné prostredie, ale sú dobré? Poďme sa rýchlo pozrieť na to, ako sa lesk na vodnej báze hromadí v porovnaní s olejom.



Obsah skryť 1 Máte dobrý povrch s leskom na vodnej báze? dva Aké ľahké je aplikovať? 3 Aký je odolný? 4 Žltnutie verzus nežltnutie 5 Čistia sa lesk na vodnej báze ľahšie? 6 Bezpečnosť a vplyv na životné prostredie 6.1 Súvisiace príspevky:

Máte dobrý povrch s leskom na vodnej báze?

Dobrý povrch môžete získať leskom na vodnej báze, ak povrch najskôr natriete základným náterom a pridáte aspoň 2 veľké vrstvy kvalitného lesku.

1222 význam čísla anjela

Lesk na vodnej báze má redšiu konzistenciu ako na olejovej báze, takže krytie, najmä pri lacnejších farbách, nie je také dobré. Musíte tiež vziať do úvahy rýchlosť, akou farba schne. Na vodnej báze je známe, že rýchlo schne, ale to tiež znamená, že máte menší priestor na chyby, pokiaľ ide o veci, ako sú stopy po štetci.



Celkovo vám lesky na olejovej báze poskytnú lepší, lesklejší povrch – najmä pri použití farebných farieb.

Aké ľahké je aplikovať?

Ak používate a kvalitný lesk na vodnej báze , aplikácia by mala byť relatívne jednoduchá pomocou buď a kefa , valček alebo rozprašovač farieb .

Ako už bolo spomenuté vyššie, pri nekvalitných leskoch existuje ďalšie riziko príliš rýchleho schnutia farby, čo by mohlo viesť k tomu, že pri prechádzaní farbou naberiete farbu. Tento problém by však mal vyriešiť najskôr základný náter a brúsenie povrchu. Ako vždy, kľúč je v príprave.



Aký je odolný?

Je to mylná predstava, že na báze vody lesk je z hľadiska životnosti oveľa horšia ako na báze oleja. Vďaka vrstve ochranného filmu, ktorú vytvára lesk na vodnej báze, má vysoký stupeň flexibility a zvyčajne znamená, že je oveľa menej náchylný na praskanie, odlupovanie alebo tvorbu pľuzgierov.

Žltnutie verzus nežltnutie

V tejto oblasti je jasným favoritom lesk na vodnej báze. Všetky lesky na báze oleja majú notoricky známy problém, že časom zožltnú. Lesk na vodnej báze je oveľa lepší pri výbere bieleho lesku, ktorý v skutočnosti zostane biely.

význam anjela číslo 1010

Čistia sa lesk na vodnej báze ľahšie?

Áno, s leskom na vodnej báze je oveľa jednoduchšie zaobchádzať, pokiaľ ide o čistenie. Všetko, čo musíte urobiť, je spustiť štetce/valčeky pod trochou vody a práca je dobrá. Pri leskoch na báze oleja budete musieť použiť lakový benzín, aby ste odstránili farbu z vašich nástrojov. Pamätajte - olej a voda sa nemiešajú, takže farbu nemôžete jednoducho zmyť vodou.

Bezpečnosť a vplyv na životné prostredie

Farby na vodnej báze vo všeobecnosti uvoľňujú oveľa nižšie VOC ako na olejovej báze a samozrejme budú mať menší dopad na životné prostredie počas ich tvorby. Ak budete používať lesk na vnútorné povrchy, má veľký zmysel použiť ten na vodnej báze.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: