Najlepšie ploché emulzie podľa profesionálov

Zistite Svoj Počet Anjela

2. januára 2022 29. septembra 2021

Pri všeobecnom používaní ploché emulzie nemusia byť také dobré ako vaše štandardné matné emulzie alebo stierateľné matné emulzie , stále je pre nich miesto na trhu.



Ak ste niekto, kto má nerovné povrchy alebo povrchové nedokonalosti a nemôžete si dovoliť zaobstarať omietku, aby ste si očistili steny a stropy, ploché emulzie môžu byť pre vás tou najlepšou voľbou.



Cieľom tohto článku je informovať vás o tom, čo sú to ploché emulzie, a poskytnúť vám niekoľko návrhov, ktoré z nich si zaobstarať podľa rady našej komunity profesionálnych dekoratérov.



Keď už bolo povedané, poďme do toho.

Obsah skryť 1 Čo sú ploché emulzie? dva Aké sú negatíva plochých emulzií? 3 Prečo používať ploché emulzie? 4 Najlepšie ploché emulzie, za ktoré hlasovali profesionáli 4.1 Johnstone's Perfect Matt 4.2 Dulux Trade Durable Flat Matt 4.3 Leyland Smart Matt 4.4 Emulzia MacPherson Eclipse 4.5 Tikkurila Anti-Reflex 2 4.6 Tikkurila Optiva 3 5 Záverečné myšlienky 5.1 Súvisiace príspevky:

Čo sú ploché emulzie?

Ploché emulzie majú najnižšiu úroveň lesku zo všetkých emulzií. To znamená, že odrážajú menej svetla ako iné typy emulzií. Výhodou použitia plochých emulzií je, že sú neuveriteľne zručné v skrývaní nedokonalostí povrchu.



Aké sú negatíva plochých emulzií?

Aj keď sú fantastické na skrytie nedokonalostí povrchu, táto nízka úroveň lesku spôsobuje, že ploché emulzie sú oveľa menej odolné ako vaječné škrupiny alebo dokonca matné emulzie.

Takže ak máte v domácnosti neporiadne deti alebo zlomyseľné domáce zvieratá, pravdepodobne by ste sa mali vyhnúť plochým emulziám, pretože povrch laku bude pravdepodobnejšie poškriabať a poškriabať.

Okrem toho, kvôli nedostatku pigmentu, váš výber farby nemusí vždy vyjsť tak, ako ste očakávali.



Prečo používať ploché emulzie?

Ako bolo uvedené vyššie, na zakrytie povrchových nedokonalostí by ste použili ploché emulzie. To je užitočné najmä pre tých, ktorí si nemôžu dovoliť vyrovnávať hrboľaté steny a stropy a skrývajú akékoľvek efekty tieňov, ktoré prichádzajú s nerovnými stenami.

Sú tiež skvelé na použitie v spálňach, ktoré by zvyčajne boli miestnosťou, kde by ste chceli vytvoriť pokojné prostredie a mohli by ste sa zaobísť bez toho, aby vaše steny odrážali svetlo od povrchu!

Najlepšie ploché emulzie, za ktoré hlasovali profesionáli

Aké sú teda najlepšie ploché emulzie v súčasnosti dostupné vo Veľkej Británii? Namiesto toho, aby sme len vymenovali svojich osobných favoritov, rozhodli sme sa osloviť komunitu profesionálnych dekoratérov, aby sme získali ich názor. Nasledujúce rady pochádzajú od pestrej škály profesionálnych dekoratérov.

Johnstone's Perfect Matt

Na prvom mieste v našom zozname je Johnstone's Perfect Matt. Táto obchodná farba bola formulovaná tak, aby sa zabezpečilo, že viditeľné stopy po aplikácii sú čo najviac minimalizované, ale skutočne to takto vyzerá?

Pri oslovovaní profesionálnych dekoratérov si mnohí vybrali Johnstone's Perfect Matt ako svoju obľúbenú plochú emulziu, ale s výhradou. Pri použití Johnstone’s Perfect Matt vo svetlejších farbách môže byť aplikácia náročná, pričom niektorí popisujú konzistenciu ako žuvačku. Existuje tiež problém s niektorými svetlejšími odtieňmi (napríklad bielymi), ktoré po úplnom vysušení zošednú.

čo znamená 999 duchovne

Tmavšie farby? Úplný opak! Tmavšie farby sú snom, s ktorým sa dá pracovať, a pri vystavení kritickému osvetleniu nezanecháva žiadne orámovanie alebo blikanie obrazu.

Celkovo je to skvelá voľba, ak maľujete steny tmavou farbou, ale pravdepodobne by ste sa jej mali vyhnúť, ak chcete svetlejší odtieň.

Dulux Trade Durable Flat Matt

Ďalšia na rade, za ktorú vo veľkej miere hlasovali profesionálni dekoratéri ako ich obľúbenú plochú emulziu, je Dulux Trade Durable Flat Matt. Táto odolná emulzia je niekde v rozsahu 2 – 5 % lesku, vďaka čomu je ideálna na zakrytie nedokonalostí povrchu a zakrytie nerovných stien.

Jedným obzvlášť pôsobivým aspektom tejto plochej matnej emulzie je jej nepriehľadnosť. Tmavé farby ľahko prekryjú svetlejšie odtiene, pričom na úplné prekrytie väčšiny prác stačí 2 vrstvy.

Celkovo je to tuhá plochá emulzia, ktorá sa hodí najmä pri použití ružového Hamiltonovho návleku.

Leyland Smart Matt

Zatiaľ čo Leyland nie je práve favorizovaný profesionálnymi dekoratérmi vo Veľkej Británii, ich Smart Matt je výnimkou. Mnohí uprednostňujú túto plochú matnú emulziu pred emulziami Dulux a Johnstone’s, pretože sa dobre vyrovnávajú. Samonivelačné vlastnosti v podstate znamenajú, že všetky stopy po valci alebo štetci sa vyrovnajú a zanechá vám dokonale rovný povrch.

Okrem toho je možné túto emulziu bez problémov opraviť. Nielen to, stále môžete povrch upravovať až niekoľko mesiacov po prvej aplikácii, čo je obzvlášť užitočné, ak si všimnete chyby ďalej v rade.

Pokiaľ ide o farbu, Leyland's Smart Matt je pravdepodobne najbližšie k tomu, čo si myslíte, že si objednávate. Napríklad, na rozdiel od mnohých plochých matných materiálov (Johnstone's, aby sme vymenovali jeden), biela zostane biela aj po zaschnutí.

Emulzia MacPherson Eclipse

MacPherson's Eclipse je ďalšia plochá emulzia, ktorá je veľmi obľúbená u dekoratérov, ktorí na stropoch odmietajú použiť čokoľvek iné ako toto.

Sám som to niekoľkokrát použil a môžem ručiť za jeho kvalitu pri skrytí nedokonalostí. Napodiv, po niekoľkých vrstvách to vyzerá, ako keby to dobre nekrylo. Potrebujete však len trochu trpezlivosti. Keď schne a vytvrdne, vrchný náter sa stáva plnším a nepriehľadnejším, takže vám zanechá krásny pevný povrch.

Nie je to najodolnejšia farba na trhu, takže naozaj by som ju odporučil použiť iba na stropy, ale ak je to to, na čo ju chcete, stojí za to peniaze.

Tu sú niektoré ďalšie recenzie dekoratérov pre MacPherson's Eclipse:

Dve vrstvy sú zvyčajne brilantné. Pokračuje to smiešne a potom sa to rozbehne. Jeden trik, ktorý som sa naučil používať tieto veci, je vyhnúť sa druhej vrstve aspoň pol dňa.

— Paul

Pravdepodobne najlepšia plochá matná biela na stropy, aj keď by som ju nepoužil na steny, pretože nie je veľmi odolná. Schne pekne a plocho a navyše pri dotyku nebliká.

— Daniel

Tikkurila Anti-Reflex 2

Tikkurila Anti-Reflex 2 (alebo AR2) je ďalšia plochá rohož, ktorá je navrhnutá na použitie na stropoch, aj keď má slušnú odolnosť (podľa údajových listov má v skutočnosti podobné hodnotenie ako Optiva 5) za predpokladu, že ste ju chceli použiť na steny.

Úroveň lesku pre túto farbu je 0 – 5 %, čo vám dáva dobrú predstavu o tom, aká skvelá je pre stropy s kritickým osvetlením.

Je pozoruhodné, že krycia schopnosť je taká dobrá, že aj po 1 vrstve si môžete myslieť, že je práca hotová. Nerobte však tú chybu, že to necháte na 1 – povrch bude vyzerať ešte lepšie s 2 vrstvami.

Tikkurila Optiva 3

steny natreté Optivou 3

Náš zoznam uzatvára Tikkurila Optiva 3, ktorá by podľa mňa mohla byť najlepšia plochá matná na steny. Optiva 3 je keramická farba, ktorá jej dodáva zvýšenú odolnosť a spolu s plochým matným povrchom sa dokonale hodí k súčasnému trendu používania tmavších odtieňov modrej a zelenej na stenách.

Jedinou nevýhodou je, že pokrytie svetlejších farieb nie je fantastické, takže ak máte veľké miestnosti na maľovanie, môže sa vám stať, že budete musieť zaplatiť nemalý účet.

Záverečné myšlienky

Teraz, keď ste videli odporúčania od našich profesionálnych dekoratérov, chceli sme len poskytnúť naše vlastné záverečné myšlienky o tom, aká je najlepšia plochá emulzia.

Na stropy používame iba Tikkurila Anti Reflex 2. Má skvelú kryciu schopnosť, pevné krytie a samozrejme je úplne plochý, takže ľahko skryje všetky nedokonalosti.

Pre steny by som skutočne odporučil vyskúšať Elle Decoration (vyrobené Crown), ktorí majú veľa možností pre ploché emulzie. Keďže som ho v poslednej dobe sám párkrát použil, môžem ručiť za to, ako skvelo vyzerá povrch. Pokiaľ ide o trvanlivosť, nemôžem to povedať s istotou, aby som bol úplne úprimný, ale zatiaľ som sa nestretol so žiadnymi problémami (pred 3 mesiacmi som ho použil prvýkrát).

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: