Ako nájsť tú správnu svetlosivú farbu pre váš domov

Zistite Svoj Počet Anjela

15. februára 2022

Sivá farba sa javí ako celkom jednoduchý produkt a výber odtieňa by mal byť jednoduchý vzhľadom na to, že existuje len skutočne svetlo sivá a tmavé šedá, však? Bohužiaľ, šedá farba nie je taká jednoduchá.



Tento článok sa zaoberá hľadaním správneho odtieňa svetlošedej pre váš domov: prečo to môže byť zložitý proces a prečo to vyzerá tak dobre, keď tú správnu sivú zladíme s interiérom, ktorý to potrebuje.





Obsah skryť 1 Prečo je svetlosivá farba taká populárna pre domáce interiéry? dva Čo je také ťažké na výbere šedej farby? 3 Čo robí sivá farba? 4 Ako si vyberiem najlepší odtieň sivej farby? 5 Aké sú najobľúbenejšie odtiene sivej farby? 6 Záverečné myšlienky 6.1 Súvisiace príspevky:

Prečo je svetlosivá farba taká populárna pre domáce interiéry?

Farba je šedá neutrálny . To znamená, že ide o tlmený odtieň, ktorý vyzerá, že nemá farbu, ale v skutočnosti má bohaté základné odtiene, ktoré sa menia pod iným svetlom. Vďaka tomu je šedá ideálna farba steny, pretože si ju môžete prispôsobiť.

Ďalšie neutrálne farby sú béžová, šedohnedá, krémová, hnedá, čierna a biela. Všetky tieto, vrátane sivej, poskytujú určitý druh upokojujúceho a sviežeho plátna alebo pozadia, ktoré kompenzujú zvyšok vášho interiéru.



význam vidieť 111

Svetlošedá je však známa tým, že do každej miestnosti pridáva sofistikovanosť, chlad a eleganciu (bez toho, aby bola klinická), a zároveň dodáva priestorom teplo a hĺbku. Všetko, čo musíte urobiť, je dosiahnuť správny tón.

Čím svetlejšia je sivá, tým neutrálnejšie je vaše pozadie. Bledo šedá (a tmavšie sivé) v skutočnosti prichádzajú v jemnej škále odtieňov. Aj keď môžu vyzerať rovnako, zistíte, že sa pri rôznom osvetlení správajú úplne inak.

To, čo si vyberiete, bude závisieť od toho, ako zariaďujete alebo ako chcete miestnosť cítiť . Napríklad, zatiaľ čo bledá sivá zvýrazní soklové lišty, lišty a nábytok dramatickejšie, o niečo tmavší odtieň dodá trochu drámy. celý miestnosť.



Čo je také ťažké na výbere šedej farby?

Je ťažké vybrať si tú správnu svetlosivú farbu pre váš domov, pretože nemôžete ísť len podľa farebného čipu v obchode s farbami. Ako už bolo spomenuté, šedá sa totiž na rôznych miestach správa inak.

Odborníci odporúčajú, aby ste zvážili podtóny farby a vyskúšali odtieň predtým, ako sa do nej pustíte. Podtóny sú teplé alebo studené farby pridané do farby, aby poskytli zložitosť a jemnosť.

Tieto podtóny nie sú viditeľné na štiepkach farby. To je dôvod, prečo by ste mali vždy otestovať odtieň predtým, ako sa dopustíte. Nezabudnite vyskúšať farbu v prirodzenom prostredí a umelé svetlo. Podtóny vo vašej šedej farbe musia dopĺňať osvetlenie v priestore, ktorý sa chystáte maľovať.

Vo všeobecnosti sa vaše sivé farby budú pohybovať od chladných po teplé. Studená šedá má viac modrých alebo zelených podtónov. Teplá šedá má viac žltý, červený alebo hnedý podtón.

význam 5:55

Čo robí sivá farba?

Odborníci na farby tvrdia, že chladné sivé steny v dome s množstvom teplých dekorov budú pôsobiť chladnejšie, niekedy dokonca ľadové. Podobne sivé steny v teplejších odtieňoch v chladnejšom dome (alebo dome s chladným, neutrálnym nábytkom) budú pôsobiť teplejšie.

Preto, ak chcete odľahčiť miestnosť a zvýrazniť svoje zariadenie, siahnite po chladných podtónoch. Ak je vaším cieľom zvýrazniť atmosféru a dodať teplo, vyberte si teplejšie šedé.

Bledo šedá s modrým základom sa veľmi dobre hodí k iným farbám, ako je námornícka, modrozelená a tyrkysová, a strieborno-šedá môže dodať svetlo a sviežosť tmavším oblastiam.

Ako si vyberiem najlepší odtieň sivej farby?

Najpresnejší spôsob, ako vybrať ten správny odtieň sivej farby pre váš domov, je identifikovať atmosféru vášho domova, vybrať si odtieň sivej, ktorý sa vám páči, a potom vyskúšaj to .

Urobte to tak, že na veľkú testovaciu dosku namaľujete svoj vlastný vzorník, necháte ho zaschnúť a vyskúšate v rôznych častiach miestnosti. Naneste na každú vzorku dve vrstvy a skúmajte účinok farby v rôznych časoch dňa.

Pamätajte si, že ak má váš dom čistý a svieži vzhľad, vyberte si studenú svetlosivú farbu (s modrastými tónmi). Ak chcete uvoľnenejšiu atmosféru, vyberte si jemnejšiu teplú sivú (so žltkastým alebo ružovkastým odtieňom).

Aké sú najobľúbenejšie odtiene sivej farby?

Na trhu je veľa značiek a odtieňov šedej interiérovej farby na dom. To len sťažuje konečný výber. Tu sú však niektoré z najuniverzálnejších a najpopulárnejších možností.

  • Dulux Grey Pale– pretože je super neutrálny, no stále dodáva teplo. Mäkký a prirodzený v tóne.
  • Dulux Nezabudnuteľný– pretože je relaxačný, ale sofistikovaný a má takmer pobrežný nádych.
  • Mantra Sherwina Williamsa– pretože je jemný a takmer éterický s upokojujúcim účinkom.
  • Gum Dulux Flooded Gum– teplá šedá (šedá béžová), ktorá krásne zvýrazňuje hlavné steny
  • Leštený štrk Dulux– klasický ľahko použiteľný odtieň a pravdepodobne najobľúbenejší
  • Dulux husacie páperie- pretože je ideálny pre miestnosti s množstvom prirodzeného svetla
  • Farrow&Ball Cornforth White– pretože je to vlastne decentná a všestranná šedá
  • Farrow&Ball Ammonite– pretože je to také tiché, upokojujúce a mäkké
  • Farrow&Ball Elephant’s Breath– pretože je taký moderný, funky a teplý
  • French Grey Pale od Little Greene– pretože sa bez námahy spája s červenými a zelenými

Záverečné myšlienky

Výber sivej farby na vnútorné steny nie je jednoduchý. Farby pozadia vyberáme, pretože sú neutrálne, nenápadné a pomáhajú zvýrazniť zvyšok nášho nábytku. Avšak, zatiaľ čo odtieň farby môže vyzerať správne online alebo v obchode s farbami, po aplikácii na naše steny už nemusí vyzerať rovnako.

Bledošedá farba je obzvlášť náročná. Dodáva sa v rade krásnych odtieňov, z ktorých všetky silne reagujú na svetlo a priestor, v ktorom sa používajú. Vždy je najlepšie kúpiť si najskôr nádobu na testovanie a naniesť farbu pomocou veľkých vzoriek.

Nezabudnite zvážiť farbu pri rôznych nastaveniach svetla a v rôznych časoch dňa. Vyskúšajte tiež rôzne kusy nábytku a dekorácií podľa vzorkovníka farieb. Ide o to, že jednoducho neskúmate statický odtieň farby. Skôr vytvárate prostredie, v ktorom sa farba, tvar, dizajn a svetlo budú stretávať a harmonizovať spôsobom, ktorý milujete a oceňujete.

čo to znamená vidieť 444
Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: