Otázky a odpovede: Matná farba

Zistite Svoj Počet Anjela

1. júna 2021

Matná farba je jednou z najobľúbenejších farieb na trhu, najmä pre interiéry.



Je ideálny na absorbovanie svetla, vďaka čomu je spolu s plochým povrchom jednou z najlepších povrchových úprav, ktoré môžete mať na skrytie nedokonalostí a hrbolčekov na stenách a stropoch.



Matná farba bola tradične jednou z najslabších farieb, pokiaľ ide o trvanlivosť, ale keďže veľkí výrobcovia farieb napínajú svoje míňacie svaly, výskum a vývoj priniesli farby také silné, že vydržia aj občasné drhnutie.



čo to znamená, keď vidím 444

Čo sa teda ešte môžete dozvedieť o matnom laku? Možno chcete vedieť, ktoré značky to ponúkajú? Na ktoré práce je to skvelé? Alebo možno máte jednoducho nejaké problémy s vlastnou farbou a potrebujete odpovede. Ak to znie ako vy, možno by bolo dobré čítať ďalej!

Zostavili sme praktického sprievodcu všetkým matným lakom, ktorý obsahuje často kladené otázky, ako aj otázky, ktoré nám posielate vy, čitatelia. S ohľadom na to sa pozrime na túto tému hlbšie.



Obsah skryť 1 Základy 1.1 Aká úroveň lesku je matná farba? 1.2 Aká odolná je matná farba? 1.3 Na čo by ste mali použiť matnú farbu? dva Špecifiká 2.1 Hľadáte plochú matnú škvrnu na staré opotrebované trámy. Skúsil som použiť Sadolinov Jacobean Walnut, ale má veľa lesku. Nejaké návrhy? 2.2 Stačil by Johnstone’s Matt (tmavozelený) na zakrytie striebornej škrupiny vajíčka v jednej vrstve? 23 Môžete maľovať na hodváb matnou umývateľnou farbou Dulux Easycare? 2.4 Môžete maľovať na novú omietku so zmluvným matom? 2.5 Aký je matný lak Heritage Velvet? 2.6 Tento týždeň som prvýkrát použila Zinsser Perma white matt. Na plechovke je uvedené, že nie je potrebný základný náter, ale ide na holú omietku. Dá sa to riediť ako hmla? 2.7 Matnú emulziu som naniesla na suchú, predtým natretú matnú stenu v chodbe. Na náhodných miestach sa okamžite objavili desiatky pľuzgierov. Nejaké nápady, čo sa stalo? 2.8 Natrel som steny s vlastnou kúpeľňou odolným matným náterom Johnstone a mám problémy s vodnými stopami. Ako to napravím? 2.9 Potrebujem zahmliť svoje nové rozšírenie, tak som šiel do Johnstone's a spýtal sa, čo by odporučili použiť. Povedali, že použijú svoj zmluvný mat a že ho netreba riediť na novú omietku. Je tento prístup v poriadku? 2.10 Len ocenená práca pre dámu. Chce všetko biele vinylové matné, ale s pridanými trblietkami. Je to také jednoduché, ako kúpiť matný vinyl a pridať trblietky a rozhýbať to? 2.11 Myšlienky na Armstead Contract Matt? 2.12 Pred pár týždňami som zahmlil novo omietnutú kuchyňu. 1 vrstva odolného matu včera zriedená a dnes mierne zriedená vrstva. Odlupuje sa na náklade hrán? Jediné, na čo myslím, je, že je stále vlhký! Ale bol omietnutý asi pred 8 alebo 9 týždňami. Nejaké nápady? 2.13 Natrela som si kuchyňu kuchynskou farbou (matná biela) a začala tak praskať, že je vidieť omietku. Predchádzajúcou farbou bol hodváb z magnólie. Nejaké tipy, čo môžem urobiť? 2.14 Na strop som použil matnú vrstvu Leyland, ale bola taká savá, že matná schla hneď, ako som ju naniesla, čo zanechalo viditeľné stopy po valci. Môžete mi odporučiť lepšiu farbu na túto konkrétnu prácu? 2.15 Súvisiace príspevky:

Základy

Aká úroveň lesku je matná farba?

Matná farba neprekvapivo zasychá do matného povrchu, ktorý má zvyčajne nízku úroveň lesku. Neodráža veľa svetla, čo znamená, že nedokonalosti sú ľahko zakryté.

Aká odolná je matná farba?

Tradične povedané, matný nikdy nebol obľúbeným náterom, ak potrebujete niečo, čo je odolné. Aj keď vyzerá moderne a atraktívne, nechceli by ste ho používať na miestach s vysokou premávkou. Vzhľadom na to výrobcovia urobili a stále robia fantastický pokrok v oblasti trvanlivosti matných farieb.

Na čo by ste mali použiť matnú farbu?

V súčasnosti vám skutočne odporúčame použiť matný náter steny a stropy čo sú povrchy s nízkym dotykom. Teraz existuje niekoľko skvelých farieb, ktoré možno použiť aj v konkrétnych miestnostiach. Môžete napríklad dosiahnuť skvelé matný povrch vo vašej kúpeľni alebo kuchyne výberom vhodnej farby.



Špecifiká

Hľadáte plochú matnú škvrnu na staré opotrebované trámy. Skúsil som použiť Sadolinov Jacobean Walnut, ale má veľa lesku. Nejaké návrhy?

Sadolin classic tvrdí, že je matný, ale oproti predtým natretému dreve má určitý lesk, takže vidím váš problém! Je mierne matný, ale nie matný, takže by som odporučil použiť niečo iné. Možno matný povrch Johnstone's?

Stačil by Johnstone’s Matt (tmavozelený) na zakrytie striebornej škrupiny vajíčka v jednej vrstve?

Pravdepodobne by ste to mohli urobiť štetcom, ale v každom prípade by som odporučil dve vrstvy. Ak prejdete jednou vrstvou na vajcovú škrupinu, vaša nová vrstva farby sa veľmi ľahko zoškrabe.

Môžete maľovať na hodváb matnou umývateľnou farbou Dulux Easycare?

Maľovanie na hodváb je zvyčajne väčší problém, ak farba na hodváb bola vykonaná za posledných šesť mesiacov. Čerstvý hodváb je oveľa horší, pretože je pružnejší. Ak to tam bolo slušnú chvíľu, mal by to urobiť rýchly piesok. Môžete tiež použiť akrylový základný náter pred emulziou, ale nikdy som nemal problém s hodvábom, pokiaľ nie je čerstvý.

je 1212 anjelské číslo

Môžete maľovať na novú omietku so zmluvným matom?

Neodporúčam to, pokiaľ nechcete vidieť, ako všetka vaša tvrdá práca padá zo stien. Nanesenie hmlového náteru pred matovaním je vždy dobrý nápad a matnej farbe to dodá niečo dôležité (a zabráni tomu, aby celá farba doslova spadla zo steny).

Aký je matný lak Heritage Velvet?

Použil som to nie tak dávno na prácu a zistil som, že to pekne steká, má dobré krytie, má pekný plochý povrch a celkovo sa s ním lepšie pracuje ako s odolným plochým matným. Má tiež zamatový povrch farby, čo je bonus.

anjelské znaky a symboly

Jediné, čo by som vytkol, je otázna výdrž. Môj priateľ ho použil pri práci a zákazník sa ho pokúsil o týždeň utrieť a len sa rozmazal a označil. Netreba dodávať, že nie je taký nadšený, že ho znova použije.

Tento týždeň som prvýkrát použila Zinsser Perma white matt. Na plechovke je uvedené, že nie je potrebný základný náter, ale ide na holú omietku. Dá sa to riediť ako hmla?

Neriedil by som to, pretože budete musieť urobiť príliš veľa vrstiev, aby ste dosiahli dobrý povrch. Crown's Covermatt alebo super hmla a 3 vrstvy Permy je to, čo by som odporučil. Presne to som urobil vo vlastnej kúpeľni, pretože nemá odsávač pár a po roku môžem úprimne povedať, že stále vyzerá dobre a zostáva silná.

Matnú emulziu som naniesla na suchú, predtým natretú matnú stenu v chodbe. Na náhodných miestach sa okamžite objavili desiatky pľuzgierov. Nejaké nápady, čo sa stalo?

Tu je to, čo sa môže stať: Ako farba schne, spája sa, t. j. zmršťuje sa. Ak je podklad zle prilepený alebo kriedový, často sa objavia malé bublinky (alebo pľuzgiere). Väčšinu času sa scvrknú. Tie, ktoré nie sú, budú musieť byť oškrabané, bodovo natreté (olejom), opravené, brúsené, znovu bodovo natreté a natreté.

Natrel som steny s vlastnou kúpeľňou odolným matným náterom Johnstone a mám problémy s vodnými stopami. Ako to napravím?

Zatiaľ čo odolný matný Johnstone's sa predáva ako schopný zvládnuť prostredie kúpeľne, často som videl, že to nie je úplne pravda. Buď je to tak, alebo ste sa museli osprchovať skôr, ako farba stihla úplne vytvrdnúť.

Vaša oprava bude musieť byť nový náter. Tentokrát by ste sa mali rozhodnúť pre emulziu špecifickú pre kúpeľňu, alebo ak si myslíte, že nemáte dostatočné odsávanie pary, vyberte si akrylovú škrupinu, ktorá je na dotyk odolnejšia ako matná.

Potrebujem zahmliť svoje nové rozšírenie, tak som šiel do Johnstone's a spýtal sa, čo by odporučili použiť. Povedali, že použijú svoj zmluvný mat a že ho netreba riediť na novú omietku. Je tento prístup v poriadku?

Skúsil by som to najskôr na malej časti sadrokartónu len pre kontrolu. Osobne by som vždy zahmlieval omietku, pretože nechcete riskovať, že sa vám bude odlupovať farba, pretože nie je správne zafixovaná. V skutočnosti som nedávno použil odolný matný Johnstone's na novú sadrokartónovú dosku. Zriedil som to na pomer 60/40 a potom na celú vrstvu. Fungovalo to perfektne, takže ak máte pochybnosti, skúste túto metódu.

Len ocenená práca pre dámu. Chce všetko biele vinylové matné, ale s pridanými trblietkami. Je to také jednoduché, ako kúpiť matný vinyl a pridať trblietky a rozhýbať to?

V podstate áno. Zmiešajte trblietky s farbou a môžete ísť. Zvyčajne počkám na finálny náter a pridám doň všetky trblietky, ale záleží na tom, aké trblietavé to chcú, na koľko pridáte, ale podľa toho, akú značku si kúpite ( V1rtus je slušný ), aj tak je to veľmi jemné. Rozhodne by som vám odporučil, aby ste ho po zaschnutí utreli suchým drhnutím, pretože to má tendenciu vyžarovať trblietky.

Myšlienky na Armstead Contract Matt?

Pred pár dňami som si prenajímal a prenajímateľ mal polovicu vane odolnej matnej bielej od Johnstone a polovicu vane Armstead, takže som si myslel, že otestujem obe. Rozdiel bol deň a noc. Od niektorých svojich kamarátov som o Armsteade počul dobré veci, ale ak mám byť úprimný, viac ma zaujali Johnstone's. Povedal by som, že Armstead je skôr lacný mat s dobrou nepriehľadnosťou, ale bliká.

Pred pár týždňami som zahmlil novo omietnutú kuchyňu. 1 vrstva odolného matu včera zriedená a dnes mierne zriedená vrstva. Odlupuje sa na náklade hrán? Jediné, na čo myslím, je, že je stále vlhký! Ale bol omietnutý asi pred 8 alebo 9 týždňami. Nejaké nápady?

Žiaľ, zmluvná matná sa v súčasnosti neodporúča pre hmlové nátery pre trvanlivé povrchové úpravy. Vytvára kriedový povrch, na ktorý sa akrylové maty neprilepia. To je pravdepodobne váš problém!

Natrela som si kuchyňu kuchynskou farbou (matná biela) a začala tak praskať, že je vidieť omietku. Predchádzajúcou farbou bol hodváb z magnólie. Nejaké tipy, čo môžem urobiť?

Prebrúste ho čo najďalej a opláchnite ho plnivom a potom 2 vrstvami ochrany. Potom naneste 2 vrchné vrstvy akrylovej odolnej matnej alebo akrylovej škrupiny. Uistite sa, že necháte farbu úplne vytvrdnúť a tým sa váš problém vyrieši (a zanechá vám skvele vyzerajúcu kuchyňu!)

je 999 anjelské číslo

Na strop som použil matnú vrstvu Leyland, ale bola taká savá, že matná schla hneď, ako som ju naniesla, čo zanechalo viditeľné stopy po valci. Môžete mi odporučiť lepšiu farbu na túto konkrétnu prácu?

Johnstone v skutočnosti vlastní Leyland, takže by ste mohli použiť Leyland Trade Smart Matt alebo Johnstone's Perfect Matt. Myslím si, že Smart Matt je len lacnejšia verzia Johnstone's Perfect Matt.

Použil som oboje a Johnstone's je lepší, ale to sa odráža v cenách. Smart Matt je dobrá vec, zatiaľ čo Perfect Matt je vynikajúci. Nemyslím si, že budete sklamaní ani jedným z nich, pretože oba predstavujú očividný upgrade na základný matný Leyland.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: