Najlepšia farba na nábytok v Spojenom kráľovstve [2022]

Zistite Svoj Počet Anjela

3. januára 2022 28. júna 2021

Ako profesionálni dekoratéri sa často pýtame, ktorá farba na nábytok je najlepšia?



Nuž, odpoveď na túto otázku je zložitá. Dôvod, prečo je to zložitá otázka, je ten, že v skutočnosti neexistuje jediná farba, ktorá začiarkne všetky políčka. Napríklad, aj keď sa môžete rozhodnúť pre kriedovú povrchovú úpravu pre niektoré predmety vášho interiéru, tento náter sa neprenesie na vonkajší záhradný nábytok.



Výber nesprávneho náteru bude mať dosť negatívne dôsledky. Možno zistíte, že farba, ktorú ste si vybrali, nedrží dobre na vašich podkladoch, čo znemožňuje aplikáciu bez zanechania nerovného povrchu. Alebo si vyberiete farbu, ktorá vyzerá skvele na plechovke, ale v skutočnosti sa sfarbí do farby, s ktorou nie ste úplne spokojní.



S ohľadom na túto skutočnosť sme vybrali niektoré z najlepších farieb na nábytok na trhu a rozdelili sme ich do konkrétnych sekcií. To znamená, že si môžete vybrať perfektnú farbu pre svoj projekt v priebehu niekoľkých minút.

Pozrite sa nižšie a zistite, ktoré farby sme si vybrali ako naše obľúbené.



Obsah skryť 1 Najlepšia farba na nábytok s matným povrchom: The One dva Najlepšia farba na drevený nábytok: Dulux Wood Sheen 3 Najlepšia kriedová farba na nábytok: Rust Oleum kriedová farba na nábytok 4 Najlepšia farba na záhradný nábytok: Johnstone's Garden Colors 5 Najlepšia farba na vonkajší kovový nábytok: Dulux Weathershield 6 Najlepšia biela farba na nábytok: Hrdzavá oleum saténová farba na nábytok (biela bavlna) 7 Sprievodca farbami 8 Akú farbu použiť na drevený nábytok? 9 Získajte ceny za profesionálneho dekoratéra vo vašom okolí 9.1 Súvisiace príspevky:

Najlepšia farba na nábytok s matným povrchom: The One

Ak chcete natrieť svoj nábytok a dosiahnuť atraktívny matný povrch, odporúčame vám Rainbow's The One. Hoci nejde o veľké meno, pokiaľ ide o výrobcov farieb, za posledných 25 rokov sa etablovali ako skúsení výrobcovia kriedová farba , s osobitným zameraním na trh farieb na nábytok.

Táto konkrétna farba bola špeciálne vyvinutá na použitie na drevený nábytok v interiéri aj exteriéri, ale skutočne vyniká pri použití na predmety, ako sú komody, stoličky a nočné skrinky. Dá sa použiť na záhradný nábytok, aj keď by sme si neboli úplne istí jeho schopnosťou odolať britskému počasiu.



Zasychajúca do matnej povrchovej úpravy The One je jednovrstvová (vo väčšine prípadov) farba, ktorá je ideálna na zakrytie akýchkoľvek povrchových nedokonalostí a množstvo farieb, v ktorých sa dodáva (presnejšie 11), by vám malo poskytnúť priestor na spárovanie nábytku s vašou existujúci štýl dekorácie.

Pros

  • V závislosti od povrchu, na ktorý maľujete, zvyčajne budete potrebovať iba jednu vrstvu
  • Sotva žiadne VOC robia túto farbu ekologickou a bez zápachu
  • Matný povrch dobre skryje nedokonalosti povrchu
  • Rôzne farby na výber

Zápory

  • Chýba trvanlivosť na použitie vonku

konečný verdikt

Všestranná farba, ktorá obzvlášť vynikne pri použití na interiérový drevený nábytok.

Skontrolujte cenu na Amazone

Najlepšia farba na drevený nábytok: Dulux Wood Sheen

Ak je vaším cieľom zachovať prirodzený vzhľad vášho dreveného nábytku, Farba dreva Dulux's Wood Sheen budete chcieť ísť s. Táto odolná lazúra a lak v jednom je ideálna na vdýchnutie nového života do interiéru aj exteriéru dreveného nábytku.

Pevná a odolná povrchová úprava poskytuje vášmu drevenému nábytku dlhotrvajúcu ochranu, ktorú potrebuje, utesnením a vytvrdnutím podkladu. Vďaka tomu je v konečnom dôsledku odolný voči poveternostným vplyvom, čo je dôležité pre vonkajší nábytok, ako aj odolný voči odieraniu a poškriabaniu pri aplikácii na interiérový drevený nábytok.

Je tiež praktické, že sa pomerne ľahko aplikuje. Vzhľadom na to, že ide o lazúru a lak v jednom, zachováva si konzistenciu typickej emulzie a zároveň umožňuje lepšie krytie ako váš priemerný lak.

anjelské číslo 1010 láska

Aj keď má konzistenciu farby, je stále menej krycí a po nanesení štetcom vnáša na povrch svieži život, no stále umožňuje presvitať prirodzenú kresbu dreva pod ním, namiesto toho, aby ho úplne pokrýval. To znamená, že akýkoľvek predchádzajúci nepriehľadný náter bude musieť byť najskôr odstránený, čo môžete urobiť pomocou a odstraňovač náterov .

Pros

  • Vnáša nový dych drevenému nábytku
  • Je pevný a odolný a dokáže vydržať to najhoršie, čo britské počasie ponúka
  • Má príjemnú konzistenciu, vďaka ktorej sa ľahko nanáša
  • Vhodné pre interiérový aj exteriérový drevený nábytok

Zápory

  • žiadne

konečný verdikt

Dulux Wood Sheen je ideálny pre tých, ktorí chcú do svojho starého dreveného nábytku vniesť nový stupeň živosti.

Skontrolujte cenu na Amazone

Najlepšia kriedová farba na nábytok: Rust Oleum kriedová farba na nábytok

Táto klasická hladká matná kriedová farba, ktorú si obľúbilo mnoho nadšencov interiérového dizajnu na fórach pre domáce dekorácie, vnáša nový život do unaveného a opotrebovaného nábytku.

Kriedová farba Rust Oleum je označená ako farba na nábytok a je vhodná na použitie na rôzne povrchy v interiéri vrátane dreva, kameňa, omietky a pevných povrchov so základným náterom, ako je kov a plast. To znamená, že všetko od starých skriniek až po žltnúce kamenné krby je možné oživiť a osviežiť pomocou tejto farby.

Od tejto farby môžete očakávať výnimočné krytie a podľa našich skúseností sa aj relatívne ľahko nanáša. Ako farba na vodnej báze má správnu hrúbku, aby sa zabezpečilo rovnomerné roztieranie pri použití štetca a vo väčšine prípadov bude potrebovať iba jednu alebo dve vrstvy.

Ako pri väčšine kriedových farieb, pri maľovaní vyčnievajúcich oblastí budete musieť byť trochu opatrní, pretože kriedová farba môže byť obzvlášť náchylná na hromadenie farby. Farba na nábytok Chalky Finish od Rust Oleum má minimálne VOC a štandardne má malý alebo žiadny zápach.

Je tiež známe, že je veľmi odolný, čo je ideálne na použitie na substrátoch, ktoré buď vidia veľa premávky, alebo sa ich veľa dotýka.

Pokiaľ ide o farbu, náš test ukázal, že farba (kačacieho vajca) bola úplne identická s farbou zobrazenou na plechovke. Okrem Duck Egg je táto konkrétna farba k dispozícii v rôznych viac ako 15 elegantných farbách, čo vám dáva viac než dostatočný výber na zladenie vášho nábytku s vašimi existujúcimi farebnými schémami. Máte tiež možnosť vytvoriť utrápený vzhľad kombináciou dvoch kontrastných farebných vrstiev s následným prebrúsením povrchu.

Pros

význam 777
  • Dodáva sa v rôznych farbách
  • Prakticky žiadne VOC robí túto farbu ekologickou a bez zápachu
  • Na dosiahnutie dokonalého výsledku vám stačí jedna alebo dve vrstvy
  • Jedna z najodolnejších kriedových farieb, ktoré sú v súčasnosti k dispozícii

Zápory

  • Je náchylný na hromadenie farby na vyčnievajúcich miestach

konečný verdikt

Po zvážení všetkých vecí ide o najlepšiu kriedovú farbu na nábytok v súčasnosti na trhu.

Skontrolujte cenu na Amazone

Najlepšia farba na záhradný nábytok: Johnstone's Garden Colors

Johnstone's Garden Colors je všestranný, ktorý sa dodáva v rôznych pútavých farbách a určite stojí za to si ho pozrieť, ak hľadáte vysokokvalitné farby na záhradný nábytok a rozpočet nie je problém.

Johnstone’s Garden Colors je formulovaný na použitie na exteriérové ​​drevo a keď hovoríme, že je všestranný, myslíme to smrteľne vážne. Môžete použiť toto farba na čokoľvek z kôlní a plotov na stoly a záhradné stoličky.

Farba sa nanáša veľmi hladko a za predpokladu správnej prípravy podkladu je potrebných niekoľko vrstiev na dosiahnutie dokonalého povrchu. Konzistencia farby je taká dobrá, ako je len možné, a mali by ste byť schopní získať pokrytie okolo 12 m²/l. Jedna vec, s ktorou sa môžete stretnúť, je, že farba pri prvom nanesení vyzerá trochu pruhovane. Ak sa stretnete s týmto problémom, nemusíte sa príliš obávať – jeho samonivelačné vlastnosti to po úplnom vytvrdnutí opravia.

Johnstone's Garden Colors je pomerne odolný a mal by vydržať približne 4 roky, kým budete musieť znova vybrať štetec. Aj keď sa predáva ako odolný voči vyblednutiu, nie je na škodu dať mu po niekoľkých rokoch čerstvý vrchný náter, takže sa oplatí ušetriť zvyšky farby.

Pros

  • Na výber má množstvo pútavých farieb
  • Pomerne ľahko sa aplikuje
  • Pracuje na rôznych vonkajších drevinách
  • Je ľahké vyčistiť kefy a vybavenie teplou mydlovou vodou
  • Rýchle schnutie (1-2 hodiny, aby bolo suché na dotyk)

Zápory

  • Možno budete musieť po niekoľkých rokoch dať svojmu záhradnému nábytku nový kabát

konečný verdikt

Aj keď je Johnstone's Garden Colors trochu drahý, nakoniec dostanete to, za čo zaplatíte.

Skontrolujte cenu na Amazone

Najlepšia farba na vonkajší kovový nábytok: Dulux Weathershield

Ak hľadáte dlhotrvajúcu možnosť pre váš vonkajší kovový nábytok, naša rada by bola zvoliť Dulux Weathershield Multi Surface. Aj keď nie je špeciálne vytvorený pre kovový nábytok, bude sa bez problémov aplikovať a poskytne vám zaručenú ochranu až na 6 rokov.

Je vhodný na použitie na všetky vonkajšie kovy, drevo a PVC. Vďaka tomu je užitočná na aplikáciu na iný záhradný nábytok, ak vám zostane nejaký zvyšok. Je tiež odolný voči plesniam a dostatočne flexibilný, aby sa zabránilo praskaniu.

Zatiaľ čo toto farba nepotrebuje základný náter , vždy sa oplatí najprv pozrieť na stav vášho vonkajšieho kovového nábytku. Ak nie je v dobrom stave, možno by ste sa chceli pozrieť na kúpu podkladového náteru Dulux’s Weathershield Undercoat k tomuto náteru. To vám zaručí kvalitný a dlhotrvajúci povrch.

527 význam čísla anjela

Pros

  • Odolné voči poveternostným vplyvom približne 6 rokov
  • Viacvrstvová farba znamená, že nič nevyjde nazmar
  • Rýchle schnutie – druhú vrstvu možno aplikovať po 4 hodinách
  • Zanecháva naozaj pekne vyzerajúci saténový povrch

Zápory

  • Je dosť hustý a nerozteká sa tak dobre ako iné farby

konečný verdikt

Aj keď nie je špeciálne vyrobený pre vonkajší kovový nábytok, tento klenot stále robí svoju prácu.

Skontrolujte cenu na Amazone

Najlepšia biela farba na nábytok: Hrdzavá oleum saténová farba na nábytok (biela bavlna)

Sortiment farieb na nábytok Rust Oleum patrí medzi moje osobné obľúbené, takže nie je prekvapením, že ak by som mal maľovať nábytok na bielo, použil by som saténovú povrchovú úpravu Rust Oleum a konkrétnejšie bielu bavlnenú farbu.

Táto saténová farba na vodnej báze bola špeciálne navrhnutá tak, aby priľnula k takmer akémukoľvek povrchu bez základného náteru. Rust Oleum tiež uvádza, že nie je potrebná žiadna príprava. Mali by sme poznamenať, že aj keď to môže byť tento prípad, stále odporúčame vykonať zvyčajnú prípravu, aby ste dosiahli čo najlepší výsledok.

Toto je viacvrstvová farba biela farba je ideálny na použitie na čokoľvek od nočných stolíkov po kuchynské stoly a všetko medzi tým.

Aj keď to pekne pokračuje len s jednou vrstvou, na dosiahnutie skutočne špičkového povrchu odporúčame zdvojnásobenie. Vysoká krycia schopnosť 2 náterov by mala zabezpečiť úplné prekrytie drevených vlákien bez potreby použitia akýchkoľvek prostriedkov na blokovanie škvŕn.

Aj keď je trvanlivosť výrobku uspokojivá, možno by stálo za to dozdobiť váš nábytok nejakými Rust Oleum Wax Polish dodať mu dodatočnú húževnatosť.

Pros

Zápory

  • Možno bude potrebovať niekoľko vrstiev na zakrytie laku

konečný verdikt

Toto je najlepšia biela farba na nábytok, ktorá je v súčasnosti k dispozícii vo Veľkej Británii. Je to ešte lepšie, keď sa používa v spojení s voskovým lakom Rust Oleum.

Skontrolujte cenu na Amazone

Sprievodca farbami

Najlepšia časť na recyklácii starého nábytku je možnosť úplne ho prispôsobiť. S nespočetnými farebnými možnosťami, ktoré sú dnes k dispozícii, je možné všetko. Ale predtým, ako pôjdete von a kúpite si farbu, je potrebné zvážiť niekoľko vecí.

  • Najbežnejšia farba na nábytok je biela. Biela je nadčasový a bez problémov zapadne do akéhokoľvek štýlu interiéru
  • Ak niečo hľadáte retro , môžete vždy použiť žiarivú a výraznú oranžovú farbu
  • Čo tak niečo viac kráľovský hľadáš? Pekná fialová môže skutočne vypovedať
  • Za niečo, čo je nóbl a elegantný , skúste stredne modrú
  • Pre shabby chic vzhľad, skombinovali dve kontrastné farby a pieskovali
  • Ak chcete niečo, čo je extrémne moderné vyzeráš, čierna je farba pre teba

Akú farbu použiť na drevený nábytok?

Pokiaľ ide o maľovanie dreveného nábytku, máte k dispozícii niekoľko možností. Môžete sa napríklad rozhodnúť pre veľmi populárnu kriedovú farbu, ktorá zanecháva moderný matný povrch, alebo môžete zvoliť klasický saténový povrch, ktorý zasychá do atraktívneho stredného lesku.

Aj keď kriedová farba môže vyzerať lepšie, vždy sa oplatí zvážiť, či je pre vás dôležitejšia estetika alebo odolnosť. Pre nábytok, ktorý sa príliš nedotýka, môže byť dobrou voľbou kriedová farba. Pre nábytok, ako sú stoličky a stoly, a farba na saténové drevo môže byť lepšia možnosť.

Získajte ceny za profesionálneho dekoratéra vo vašom okolí

Nechcete sa zdobiť? Vždy máte možnosť najať si profesionála, ktorý to urobí za vás. Máme dôveryhodné kontakty po celom Spojenom kráľovstve, ktoré sú pripravené oceniť vašu prácu.

Získajte bezplatné, nezáväzné cenové ponuky vo vašej oblasti a porovnajte ceny pomocou nižšie uvedeného formulára.

  • Porovnajte viac cenových ponúk a ušetrite až 40 %
  • Certifikovaní a preverení maliari a dekoratéri
  • Zadarmo a bez záväzkov
  • Miestni dekoratéri vo vašom okolí


Chcete sa dozvedieť viac o rôznych farbách? Neváhajte sa pozrieť na naše najnovšie najlepšia lesklá farba článok!

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: