Otázky a odpovede: Farba na škrupiny

Zistite Svoj Počet Anjela

28. mája 2021

Premýšľate o kúpe farby na škrupiny? Alebo možno máte problém so svojím a hľadáte riešenie.



Či tak alebo onak, rozhodli sme sa vziať niekoľko často kladených otázok o farbe vaječných škrupín spolu s príspevkami od našich čitateľov, aby sme zostavili praktickú príručku o všetkom, čo by ste o farbe vaječných škrupín mali vedieť.



Ako vždy, ak máte vlastnú otázku, neváhajte nás kontaktovať a my ju pridáme na túto stránku! Keď už bolo povedané, poďme do toho.



Použili ste/páči sa vám vaječná škrupina Crown Aquaflow na vodnej báze?

Ak máte na mysli ten Fastflow, tak áno, použil som ho. Páči sa mi to – ak sa rozpočet nepretiahne na Scuff-X, idem na vodnú škrupinu. Ako pri všetkých farbách na vodnej báze, pracujte rýchlo, nevracajte sa a dávajte si pozor na ninja behy! Ale celkovo sa mi to páči.

Na krb som použil farbu na olejovú škrupinu a vyzerá naozaj lesklo. Prečo je toto?

Vaječné škrupiny na báze oleja som nepoužíval už niekoľko rokov, ale pamätám si, že vždy trvalo asi týždeň, kým lesk klesol, takže sa nemusíte ničoho obávať. Moja rada: počkajte.



Klient ma požiadal, aby som ručne namaľoval veľké množstvo kuchynských skriniek, ktoré sú pripravené vo vaječnej škrupine Farrow and Ball. Má byť rovnakej farby. Mám pokračovať rovno s vaječnou škrupinou alebo podsadou?

Vždy podkladajte – najmä kuchynské skrinky. Aj keď sa škrupina vajca celkom dobre vykľuje, robte to len preto, aby ste sa zakryli. Ak farba zlyhá alebo sa ľahko odštiepi, nebudete mať žiadne východisko a ani klient. Nebuďte náhodní, pretože v konečnom dôsledku ide o vašu povesť maliara!

Moja povrchová úprava vaječných škrupín bola nejednotná. Použil som základný náter na vodnej báze a vrchný náter na olejovej báze. je to preto?

Predpokladám, že ste použili iba dve vrstvy, z ktorých jedna je vaječná škrupina na báze oleja? Ak áno, vaječná škrupina na báze oleja bude takmer vždy lepšia, ak použijete dve vrstvy. Urobte to a nechajte ho niekoľko dní úplne vyschnúť a mali by ste získať lepší povrch.

Aké sú vaše skúsenosti s škrupinkou Toma Little Greene?

Špičkový lak podľa mňa. Logo National Trust na veku nie je len na parádu, je určené na trvalú ochranu.



význam anjela číslo 222

Aká je najlepšia farba na krycie škrupiny?

Scuff-X je celkom jasný, ale skutočne sa odporúča iba pre ľudí v obchode. Ak hľadáte niečo na domáce použitie, skúste niečo ako Johnstone’s Acrylic Eggshell.

Mám použiť Dulux Diamond Eggshell na zle omietnuté steny?

Vaječná škrupina na zle omietnutých stenách naozaj nebude vyzerať dobre. Moja rada by bola zvoliť radšej možnosť Diamond Matt. Bude to oveľa lepšie, pokiaľ ide o skrytie nedokonalostí.

Odporučili by ste použiť škrupinu Dulux na maľovanie na kuchynské linky so základným náterom?

Počul som príliš veľa príbehov od maliarov, ktorí používali škrupinu na kuchynské linky a boli sklamaní skutočnosťou, že jednoducho nie je dostatočne odolná na každodenné opotrebovanie. Niektorí ľudia z Duluxu dokonca povedali, že to v skutočnosti nie je na prácu s drevom. Najlepšia vec, ktorú môžete urobiť, je zvoliť si saténovú povrchovú úpravu. Je vhodný skôr pre kuchynské skrinky .

Môj klient dodal Dulux Trade WB Diamond Eggshell na všetky drevené práce. Zdá sa, že súčasnou vrstvou je satén na vodnej báze. Aká je trvanlivosť a priľnavosť tohto produktu v tejto situácii?

Spoločnosť AkzoNobel pred niekoľkými mesiacmi oznámila, že škrupina Diamond Eggshell už nie je vhodná na prácu s drevom po tom, čo urobila recenziu. Najlepšie urobíte, ak ho vymeníte za Dulux Diamond Satinwood, pretože to odvedie oveľa lepšiu prácu.

Mali ste niekedy problémy s výparmi z vaječných škrupín na báze oleja?

Keď použijem valček na vaječné škrupiny na báze oleja, výpary sú smiešne a tečú mi z očí. Satén a lesk sú v poriadku, ale škrupina...nie tak veľa.

Maľujem cez olejovú škrupinu na báze vody. Mám len obrúsiť povrch a potom naniesť dve vrstvy?

Ak idete cez starú olejovú farbu, môžete to urobiť najskôr pomocou priľnavého základného náteru. Okrem toho môžete ísť.

Môžete použiť vaječné škrupiny na steny?

ja osobne by som nie. Spomínam si na prácu, ktorú som robil pred pár rokmi, keď mi zákazník dodal škrupinu z vajec a bola to len nočná mora. O 4 vrstvy neskôr a stále som nebol ohromený povrchom. Matná emulzia je cesta vpred!

význam 7 11

Zákazník si kúpil povrchovú úpravu vaječných škrupín Farrow and Ball na jej vchodové dvere (na vodnej báze). Aká je na to najlepšia podsada?

Farrow & Ball urobia správny základný/podkladový náter pre každý vrchný náter. Skontrolujte farbu na karte farieb F/B – bude tam uvedené wt (podklad teplých tónov). Ich vaječná škrupina má vo zvyku nevyschnúť, keď ju položíte na iných, takže je najlepšie držať sa ich vlastnou podsadou.

Sú satén a vaječná škrupina Scuff-X rovnako odolné ako ostatné?

Vaječná škrupina podľa môjho názoru nie je taká odolná ako satén.

Aký je váš názor na škrupinu Scuff-X?

Napriek tomu, že je na vodnej báze, tečie ako farba na olejovej báze, má skvelé krytie a tiež poskytuje fantastický povrch. Je to veľmi drahé, takže si nie som istý, či by som ho použil na svojpomocné účely, ale farba vaječných škrupín je dlhá a tiež rýchlo pokračuje.

Mám príznaky alergie z použitia akrylovej škrupiny na MDF. Je to bežný problém ľudí?

Príčinou je pravdepodobne prach z MDF. Pri práci s MDF musíte vždy nosiť masku, najmä keď ju brúsite.

Používam na báze oleja z vaječných škrupín Crown, tónovaný do farby a po 3 dňoch sa stále leskne ako lesk. Bolo to tiež dobre premiešané. Ako dlho bude trvať, kým lesk opadne?

Použil som vaječnú škrupinu Crown Trade zmiešanú asi pred mesiacom a zistil som, že je veľmi lesklá. Zákazník nebol spokojný, ani ja, tak sme to zmenili na farbu a papier, čo bolo v poriadku. Crown hovorí, že to má po niekoľkých dňoch otupiť, ale môže to trvať až tri mesiace. Pred prijatím akýchkoľvek rozhodnutí by som to nechal pár týždňov odležať.

Uvažujem o nastriekaní plastových okien v saténovej/vaječnej škrupine. Nejaké odporúčania na produkty?

Monster Paints vyrába vonkajšiu farbu na báze celulózy pre PVC, ktorú je možné natierať štetcom alebo striekať. Možno by stálo za to to vyskúšať.

Čo si myslíte o vaječnej škrupine Dulux?

Myslím, že je to skvelé. Ľahko sa používa, bez rámovania obrázkov, má homogenizovanú povrchovú úpravu a nikdy s ním nebol problém. Áno, je to trochu drahé, ale dostanete to, za čo zaplatíte.

Čoskoro budete musieť urobiť drevený strop. Je natretý emulznou emulziou, ale nie je zauzlený a vidím, ako uzly prechádzajú. Zákazník chce, aby bol dokončený v bielej škrupine. Aký je môj najlepší postup?

Najlepším riešením je najskôr obrúsiť späť na holé uzly a použiť riešenie na uzlovanie. Predtým, ako budete pokračovať ako zvyčajne, použite dobrý základný náter na škrupinu.

Mám krb z MDF na maľovanie. Co si myslis? Piesok, 2 vrstvy BIN a potom škrupina?

Išiel by som s Coverstain cez BIN, pretože má trochu viac tela a nie je taký krehký. Možno zistíte, že ak použijete Coverstain, nebudete musieť naniesť toľko vrstiev.

Aké sú štetce Axus Onyx na škrupinu?

Držia slušné množstvo farby a tiež sa pekne zarezávajú. Nezanechávajú stopy po štetcoch a štetiny majú dobrú tuhosť. Normálne používam Purdy, ale povedal by som, že je to dobrá alternatíva, najmä ak máte obmedzený rozpočet. Nemôžem ručiť za ich dlhú životnosť, pretože som ich nepoužíval dlhší čas.

čo znamená 11 11

Bol som sa pozrieť na zákazku, kde zákazník namaľoval akrylovú emulziu priamo cez povrchovú úpravu vaječných škrupín na stenách bez základného náteru. Všade je praskanie. Aká je najlepšia oprava?

Podložil by som to poťahovým papierom triedy 1000. Ak to nepomôže, možno by bolo lepšie natrieť celú miestnosť.

Crown’s Fast Flow alebo akrylová škrupina na stropy?

Fast Flow je hybridná farba určená na prácu s drevom. Akrylová škrupina je navrhnutá tak, aby sa hodila aj na steny a stropy, takže by som išiel s tým druhým. Bude to tiež oveľa lacnejšie!

Aký je najlepší valček na nanášanie vaječných škrupín na dvere šatníka?

Dvaja Fussy Blokes je to, čo by som použil.

Názor na Andura Eggshell?

Použil som vaječnú škrupinu a bola naozaj príjemná na použitie a rýchlo schne. Za tú cenu sa s vecami naozaj nemôžete pomýliť.

Moje vnútorné dvere sú kovové a chcem na ne použiť škrupinu Diamond Eggshell. Musím použiť základný náter?

Išiel by som s Profesionálny základný náter Dulux ktorý je určený na kovové a drevené povrchy.

Použili ste Neptúnovu škrupinu na prácu s drevom? čo si o tom myslíš?

Osobne na to nemám záujem. Zistil som, že pri väčšine Neptúnových farieb potrebujete aspoň 3 vrstvy, aby ste dosiahli dobrý povrch, hoci možno mám oči príliš ostré!

Budúci týždeň maľujem kuchynské linky škrupinou Farrow & Ball Modern. Môžete k tomu pridať Floetrol a je to prospešné?

Farby Farrow a Ball získavajú od dekoratérov veľa palíc, ale ich škrupina je vynikajúca. Používam ho veľa pre rôznych výrobcov skriniek a vždy pridávam Floetrol, ktorý poskytuje vynikajúci hladký povrch. Použil som to niekoľkokrát a nikdy som nemal problém.

Súvisiace príspevky:

lakovanie garážovej brányAko natrieť garážovú bránu Dôležité veci, ktoré je potrebné zvážiť pri podnikaní v oblasti farieb Predvolená miniatúraOtázky a odpovede: Farba na dlaždice Predvolená miniatúraMôžete použiť emulznú farbu na drevo? Predvolená miniatúraViete maľovať Pebbledash? Stabilizačné riešenie: Kedy a ako ho použiť Kategórie Návody pre domácich majstrov Navigácia príspevku
Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: