Ako natrieť stenu a dosiahnuť profesionálne výsledky

Zistite Svoj Počet Anjela

28. novembra 2021 12. októbra 2021

72 % profesionálnych dekoratérov v Spojenom kráľovstve sa považuje za pravdepodobne zvýši ich ceny tento rok spolu s rastúce účty za benzín, energiu a potraviny takmer zaručene vzrastie počet ľudí, ktorí chcú prerobiť svoje domovy v snahe ušetriť peniaze.



Aj keď sa maľovanie vnútorných stien môže zdať ako jedna z najjednoduchších úloh na vašom zozname úloh, v skutočnosti je to substrát, v ktorom domáci majstri robia veľa chýb. Tieto chyby siahajú od efektov rámovania až po krakovaná emulzia . Našťastie sme pre vás zostavili dokonalý návod, ako si sami namaľovať stenu a dosiahnuť profesionálne výsledky – aj keď ste začiatočník.





Obsah skryť 1 Čo potrebujem na maľovanie steny? dva Ako maľovať stenu 2.1 Krok 1: Pripravte miestnosť 2.2 Krok 2: Príprava povrchu 2.2.1 Oprava akýchkoľvek nedokonalostí 2.2.2 Odmasťovanie 2.2.3 Základný náter/blokovanie škvŕn 23 Krok 3: Mentálne rozdeľte stenu na časti 2.4 Krok 4: Naneste maskovaciu pásku 2.5 Krok 5: Nanesenie prvej vrstvy 2.6 Krok 6: Nechajte farbu zaschnúť 2.7 Krok 7: Naneste druhú vrstvu 2.8 Krok 8: Odstráňte maskovaciu pásku 2.9 Krok 9: Zbaľte a umyte svoje náradie 2.10 Súvisiace príspevky:

Čo potrebujem na maľovanie steny?

Prvá fáza každého projektu zdobenia je plánovanie vopred. S ohľadom na to sa musíte uistiť, že máte po ruke všetky nástroje a na maľovanie vnútorných stien vám odporúčame mať k dispozícii nasledovné:

koľko je 10 * 10
Materiály Nástroje
Farba na vnútorné steny *25 mm rezanie štetcom
FillerValček a podnos
Maskovacia páska150 zrnitosť brúsneho papiera
Prachové listyŠkrabka

*Odporúčame zmerať steny, ktoré sa majú maľovať, aby ste vedeli, koľko farby budete potrebovať. Napríklad, ak je plocha, ktorá sa má pokryť, 12 m² a predpokladáte, že budete potrebovať 2 alebo 3 nátery, budete potrebovať aspoň 3 l farby, ako je Johnston's Matná emulzia (ktorá pokrýva 12 m²/l).



Okrem toho vám veľmi odporúčame, aby ste si vybrali radšej matnú emulziu ako hodváb, najmä ak ste začiatočník. Matná emulzia láme svetlo, takže žiadne chyby, ktoré urobíte, nebudú zvýraznené.

Samozrejme, ak naozaj chcete profesionálny povrch, použite obchodnú farbu.

Ako maľovať stenu

Teraz máte všetky nástroje pripravené, prejdime k ďalšiemu kroku procesu.



Krok 1: Pripravte miestnosť

Ešte predtým, než z plechovky od farby odklopíte veko, musíte sa uistiť, že vaša podlaha a nábytok sú úplne chránené pred poliatím, kvapkaním a striekaním.

Tipy na ochranu miestnosti:

  • Položte prachové listy na podlahu a zaistite ich páskou. Bežné protiprachové plachty zvyčajne postačia, ale ak chcete mať väčší pokoj, kúpte si kvalitné protiprachové plachty z bavlneného kepru. Ak maľujete steny vedľa schodiska, môžete si kúpiť špeciálne navrhnuté prachové dosky s úzkou šírkou.
  • Odstráňte z oblasti všetky prenosné predmety. Ak nemôžete z miestnosti odstrániť väčšie kusy nábytku, ako sú pohovky, presuňte ich do stredu miestnosti.
  • Ak maľujete kuchynské steny, uistite sa, že sú elektrické alebo plynové varné dosky vypnuté, aby ste predišli akémukoľvek nebezpečenstvu požiaru.
  • Odstráňte závesy, žalúzie, siete a garniže a uložte ich do inej miestnosti.
  • Použite maskovaciu pásku na ochranu lineárnych diel, ako sú soklové lišty, rámy dverí a parapety. Majte na pamäti, že maskovacia páska sa stáva tým lepšou, čím dlhšie je nalepená. Ak by ste nechali pôsobiť príliš dlho, mohli by ste pri odstraňovaní poškodiť povrchy.
  • Ak sa chystáte byť v pracovnom priestore a mimo neho, porozmýšľajte nad kúpou jednorazových návlekov na topánky. Tým sa zabezpečí, že farbu neúmyselne nepretiahnete po celom dome.
  • Uistite sa, že priestor, ktorý budete pripravovať a maľovať, je dostatočne vetraný.

Krok 2: Príprava povrchu

Keď je miestnosť plne chránená, môžete prejsť na krok 2, ktorým je príprava povrchu. Toto je najdôležitejší krok v celom procese maľovania steny a je to, čo oddeľuje domácich majstrov od profesionálov.

Oprava akýchkoľvek nedokonalostí

Starostlivo skontrolujte steny, ktoré chcete maľovať. Ak si všimnete nejaké nedokonalosti ako diery resp odlupujúca sa farba , budete musieť upraviť povrch. Na diery môžete použiť tmel, ktorý je možné po úplnom zaschnutí obrúsiť.

Nedokonalosti, ktoré boli vyplnené a vybrúsené.

Akákoľvek odlupujúca sa farba sa dá zoškrabať škrabkou, ale ak si všimnete, že povrch je pod chybnou farbou práškový, budete musieť pridať vrstvu stabilizačného roztoku.

Po zaschnutí stabilizačného roztoku môžete malými krúživými pohybmi prebrúsiť celý povrch. Pri brúsení povrchu nezabudnite použiť protiprachovú masku, okuliare a odev, ktorý zakryje vašu pokožku. Prach z brúsenia môže dráždiť oči, pľúca a pokožku.

Odmasťovanie

Odmasťovanie je fáza, na ktorú veľa začínajúcich domácich majstrov buď zabudne, alebo o nej jednoducho nevie. Naše vnútorné steny budú mať nejaký druh mastnoty – či už z varenia v kuchyni, presprej z leštidla na nábytok v obývačke alebo aerosólov v spálni.

1010 anjelské číslo doreen cnosť

Je dôležité odstrániť tieto zvyšky mastnoty, pretože môžu brániť priľnavosti vášho náterového systému.

Ak chcete odmastiť steny, jednoducho zmiešajte trochu cukrového mydla a teplej vody a naneste pomocou lacnej kefy na umývanie.

Kuchyňa farba potrebuje najmä odmastenie!

Nezabudnite po odmastení steny očistiť čistou vodou a pred aplikáciou náterov sa uistite, že je povrch dôkladne suchý.

Základný náter/blokovanie škvŕn

Aj keď tento krok nie je nevyhnutne potrebný, ak sú vaše steny v dobrom stave, tí, ktorí majú steny zasiahnuté nikotínovými škvrnami, poškodením vodou, popáleninami alebo atramentovými škvrnami, budú určite chcieť pred maľovaním použiť odstraňovač škvŕn.

Vodou riediteľné blokátory škvŕn sú základným náterom, ktorý zakryje akékoľvek škvrny, ale čo je dôležitejšie, zabezpečí, že tieto škvrny nepresiaknu cez vaše nátery.

Krok 3: Mentálne rozdeľte stenu na časti

Jedným z najdôležitejších aspektov získania profesionálnej povrchovej úpravy na stenách je zabezpečiť, aby ste pracovali s okrajom mokrej farby. Ak sa okraj farby nechá zaschnúť a prekryjete zaschnutú farbu čerstvou farbou, zdvihnete zaschnutú farbu z povrchu.

Po úplnom zaschnutí to bude veľmi viditeľné a bude to znamenať, že na vyriešenie problému budete musieť znova natrieť celý povrch.

To sa stane, keď sa vám nepodarí pracovať s mokrou hranou.

S ohľadom na to sme vytvorili nižšie uvedenú schému, ktorá vám poskytne dokonalú postupnosť natierania na udržanie mokrého okraja (náter z častí 1 – 6). Postupnosť zostáva rovnaká, aj keď vám pomáha ďalší pár rúk. Ak maľujete 2, postupujte takto: 1 zastrihnutie a 1 vaľkanie.

Krok 4: Naneste maskovaciu pásku

Aplikácia maskovacej pásky teraz slúži na dva účely; po prvé, ochráni vaše soklové lišty, rámy dverí, stropy, vypínače atď. pred akoukoľvek farbou a po druhé vám poskytne profesionálne línie ostré ako žiletka, najmä ak maľujete steny v inej farbe ako strop alebo maľovanie hlavnej steny.

Aj keď profesionáli zvyčajne nepoužívajú maskovaciu pásku na rezanie okrajov, pre začiatočníkov sa odporúča, pretože rezanie voľnou rukou bez maskovacej pásky je zručnosť, ktorá si vyžaduje čas, aby sa vyvinula.

Dokonca aj začiatočníci môžu dosiahnuť rovné línie pomocou maskovacej pásky.

Krok 5: Nanesenie prvej vrstvy

Teraz k zábavnej časti – nanášaniu vášho náterového systému. Majte na pamäti postupnosť maľovania steny, začnite zarezávať okolo okrajov pomocou 25 mm štetca a potom doplňte zvyšok valčekom. Pri rolovaní použite pohyb „M“, pričom prekrývajte každú čiaru rolovania tak, ako to robíte vy.

Ak chcete, môžete natrieť celé steny pomocou syntetickej plochej štetky na steny s priemerom 150 mm, ale pamätajte na to, že to bude trvať dlho a zostanete otvorení pre stopy štetca na povrchu. Ak sa chystáte použiť iba kefu, budete musieť prestať používať metódu „krížového šrafovania“, pretože to minimalizuje výskyt stôp po štetcoch.

Krok 6: Nechajte farbu zaschnúť

Je nevyhnutné, aby ste pred nanesením druhej vrstvy nechali prvú vrstvu nielen vyschnúť na dotyk, ale aj poriadne zaschnúť. The čas sušenia emulzií sa líšia, ale zvyčajne budete musieť počkať aspoň 4 hodiny, kým nanesiete druhú vrstvu.

Ak nedovolíte, aby prvá vrstva zaschla, váš valček vrstvu naberie, čo vytvorí na vašich stenách nežiaduci vizuálny efekt.

Krok 7: Naneste druhú vrstvu

Keď počkáte správny čas, môžete pokračovať a naniesť druhú vrstvu. V tejto fáze môžete jednoducho zopakovať proces z kroku 5.

Ak natierate svetlú farbu na tmavšiu farbu, možno budete musieť použiť ďalšie nátery.

Krok 8: Odstráňte maskovaciu pásku

V závislosti od toho, ako stabilná bola vaša ruka počas rezania, môžete mať na maskovacej páske nejakú farbu. Je dôležité odstrániť pásku skôr, ako táto farba zaschne. Ak je farba pri odstraňovaní maskovacej pásky veľmi suchá, existuje šanca, že by ste mohli pomocou pásky odtrhnúť časť náteru.

S ohľadom na to odstráňte maskovaciu pásku, kým je farba ešte trochu lepkavá, a urobte to pohybom nadol, pretože vám to pomôže dosiahnuť tie profesionálne vyzerajúce rovné hrany.

Krok 9: Zbaľte a umyte svoje náradie

Teraz by ste už mali mať čerstvo vymaľované steny, za ktoré by vám profesionálni dekoratéri účtovali stovky libier. Ale, samozrejme, nevýhodou maľovania sami je, že sa budete musieť tiež vyčistiť!

Keďže nástenná farba je riediteľná vodou, náradie môžete umývať čistou vodou. Pred umytím štetcov môžete použiť plechovku na odstránenie prebytočnej farby a potom ich opláchnuť pod tečúcou studenou vodou.

Proces čistenia valčekov je v podstate rovnaký ako pri kefách.

duchovný význam 111
Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: