Čo je saténová farba?

Zistite Svoj Počet Anjela

28. novembra 2021 22. októbra 2021

Ak uvažujete o rekonštrukcii svojho domova alebo sa čoskoro sťahujete do nového domu, pravdepodobne ste práve pri výbere farby. Všetky tieto rôzne možnosti spôsobujú, že ľudia zodpovední za premaľovanie svojho domova sú prinajlepšom zmätení.



Dnes prejdeme Satinwood farba , čo je pololesklá farba, ktorá má veľa výhod pre váš domov. Budete si môcť jednoducho vybrať zo všetkých rôznych alternatív a vybaviť povrchy vášho domova tak, aby zostali čisté a svieže po celé roky.



čo znamená 111
Obsah skryť 1 Na čo sa Satinwood Paint používa? dva Čo je saténová povrchová úprava? 3 Je saténová farba odolná voči opotrebovaniu? 4 Potrebujete základný náter so saténovou farbou? 5 Môžete použiť saténovú farbu na steny? 6 Záverečné myšlienky 6.1 Súvisiace príspevky:

Na čo sa Satinwood Paint používa?

Satinwood farba je skvelá, ak chcete dosiahnuť stredný lesk. Bežne sa používa na maľovanie interiérov, pretože je odolný. Satinwood je veľmi populárna voľba na natieranie okenných parapetov a soklových líšt, pretože zachováva žiarivé farby dlhšie ako iné nátery, pričom je odolnejšie ako emulzie.



Má celkom neutrálny povrch s malým množstvom lesku, vďaka ktorému farby vyniknú. Je to najobľúbenejšia voľba pre interiérové ​​drevené výrobky, ako sú:



Čo je saténová povrchová úprava?

Saténový povrch je zvyčajne hodvábny a hladký. Keď zaschne, zachováva si pomerne veľa lesku a vyzerá trochu perleťovo. Odráža oveľa viac svetla ako matná farba a dobre drží pri častom umývaní. Často sa používa v oblastiach s vysokou prevádzkou, ako sú kuchyne, detské izby a kúpeľne.

Saténové povrchy zanechajú povrchy hladké a hladké. Saténové povrchové úpravy však neskrývajú nedokonalosti veľmi dobre a je dosť ťažké ich opraviť, pretože akýkoľvek náter pridaný po prvom nátere bude vytŕčať. Napokon, saténové povrchové úpravy ponúkajú presnejšie farby, pretože odrážajú správne množstvo svetla, ktoré dopĺňa hlboké farby bez toho, aby zmenili ich vzhľad.

4 '11 "

Je saténová farba odolná voči opotrebovaniu?

V oblastiach s vysokou premávkou môže byť saténové drevo niekedy špinavšie ako iné typy náterov. Odporúča sa ho príliš neutierať. Okrem toho je dosť odolný a dobre vydrží. To je jeden z dôvodov, prečo sa v posledných rokoch stala tak populárnou a trendovou voľbou.



Rýchly tip: Použite a najprv aby ste zabránili tomu, aby sa vaša farba saténového dreva časom odlupovala, a zároveň aby ​​ste dosiahli krásne hladký povrch. Je tiež dôležité uistiť sa, že nanášate dostatok vrstiev, aby ste dosiahli trvalú povrchovú úpravu. Pri použití saténového dreva si dávajte pozor na čiary štetca, najmä pri použití farieb na vodnej báze.

význam 111

Potrebujete základný náter so saténovou farbou?

Všeobecné pravidlo týkajúce sa saténovej farby a podkladových náterov je, že nepotrebujú žiadnu. Vzhľadom na vysoký lesk (vo väčšine prípadov 50 %) majú farby na saténové drevo skutočne skvelú priľnavosť na väčšine povrchov. Preto sa pri použití saténovej farby na drevo nevyžaduje základný náter.

Existujú však dva dôvody, prečo by ste mohli chcieť použiť základný náter pri natieraní povrchov so saténovým povrchom:

  1. Ak ste si vybrali výraznú farbu, je dobré použiť základný náter, aby ste zabránili tomu, aby sa krásna, žiarivá farba časom stala nevýraznou. Dulux Diamond Satinwood, obľúbená voľba farby Satinwood, odporúča pri maľovaní výraznou farbou použiť základný náter. prečo? Pretože farby na báze rozpúšťadiel sú v priebehu času náchylné na zmenu farby. To sa môže stať viac-menej, ak je povrch vystavený UV žiareniu alebo nie. Johnstone's Aqua Water Based Satin odporúča použiť základný náter Aqua Water Based pre sýte farby.
  2. Ak natierate saténové drevo na povrchy, o ktorých dúfate, že zostanú ostré a hladké počas nasledujúcich rokov, je vždy vítaným preventívnym opatrením nanesenie základného náteru. Základný náter vám pomôže dosiahnuť čo najhladší povrch vyrovnaním akýchkoľvek drobných hrbolčekov alebo hrbolčekov pred nanesením farby na saténové drevo. Podsady pomáhajú predchádzať olupovaniu po rokoch.

Soklové lišty maľované s Dulux Trade Satinwood.

Môžete použiť saténovú farbu na steny?

Teoreticky môžete použiť saténové drevo na maľovanie stien. Rozhodne to však neodporúčame. prečo? V prvom rade preto, že je strašne ťažké nanášať na veľké plochy. Zvyčajne budete môcť vidieť každý ťah štetcom na stenách natretých saténovým drevom.

To pravdepodobne nie je vzhľad, ktorý hľadáte. Čím vyšší je lesk, tým viac budete môcť vidieť nedokonalosti na povrchu. Na verejných miestach, ako sú školy a vládne budovy, ktoré majú zvyčajne vysoký lesk a dokonca lesklé povrchy, to príliš nezáleží; aj keď pre váš domov je najlepšie držať sa povrchových úprav s nižším leskom.

stále vidím 911

Po druhé, povrchové úpravy odrážajúce svetlo ukazujú každú jednu nedokonalosť. Každý malý hrbolček alebo známka poškodenia v stene. Úprimne povedané, saténové drevo sa najlepšie hodí na akcenty, ako sú dvere, okná, soklové lišty; radiátory z kovových potrubí. Je to skvelé aj pre kuchynské alebo kúpeľňové skrinky .

Celkovo by sme neodporúčali pokúšať sa maľovať na steny – existuje mnoho vhodnejších možností, ako napr umývateľná matná emulzia , bežná emulzia alebo vaječná škrupina v oblastiach s vyššou premávkou.

Záverečné myšlienky

Satinwood, ako ste možno uhádli pri čítaní jeho názvu, je skvelý pri maľovaní na drevené povrchy. V posledných rokoch je obzvlášť trendy. Väčšina maliarov alebo obchodov s farbami bude súhlasiť s tým, že saténové drevo je novou normou pre akcenty v domácnosti.

Tam, kde ľudia maľovali zábradlia, soklové lišty a parapety lesklou farbou, teraz zaujalo miesto saténové drevo. V skutočnosti toľko ľudí dokonca vydržalo tento boj odstrániť lesk zo svojich domovov v snahe nahradiť ho saténovým drevom.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: